Kiitos ja kumarrus!

Kiitos ja kumarrus!

Taas alkaa vuosi olla pulkassa. Vaikka periaatteessa vuoden vaihtuminen harvemmin tuo kenellekään sen suurempia muutoksia kuin vuosinumeron vaihtumisen, mieltävät monet vuoden vaihtumisen yhdeksi käännekohdaksi, jolloin alkaa uusi elämä: pidetään tipatonta tammikuuta, aloitetaan laihdutuskuuri, aloitetaan salijäsenyys, tehdään muita lupauksia “paremmasta elämästä”.

Myös VAMOKin toimistolla vuosi vaihtuu ja samalla tapahtuu ihan konkreettisiakin muutoksia, kun hallitus, edustajiston puheenjohtajisto ja yksi työntekijäkin vaihtuvat. VAMOKin toiminnassa pyritään kuitenkin ennen kaikkea toiminnan jatkuvuuteen, joten vaikka monet naamat toimistolla ovat ensi vuonna uusia, huolehditaan VAMOKin jäsenten eduista yhtä hyvin kuin ennenkin.

Vuoden viimeisessä VAMOKin blogissa tämän vuoden toimijat muistelevat kuluvan vuoden antoisia puolia sekä haasteita, ja myös paljastavat muutaman hassun yksityiskohdan itsestään tai kuluneelta vuodelta. Nämä kannattaa lukea 🙂

Nimi:

Hoa Nguyen

Tehtävä:

Hallituksen tutorvastaava

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Hallituskaudella parasta on ollut tutorsektorilla yhteiset tapaamiset, joissa on päässyt tutustumaan tutoreihin paremmin ja näkemään miten opiskelijat ovat kehittyneet niin tutoroinnissa kuin ihmisinä.

Mikä oli haastavinta?

Haastavinta on ollut yhteisen ajan sopiminen, sillä on vaikea sovittaa n. 80 tutoreille yhteistä aikaa, joka kävisi kaikille. Esimerkkinä kehityskeskusteluiden ajankohdat.

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Hauskin muisto on ollut tutorristeily, sillä sieltä se tutustuminen parhaiten lähti käyntiin ja oli muutenkin tosi rento meininki tutoreiden kesken.

Mottosi?

Aina on joku pieni kiinalainen, joka osaa asiat vähän paremmin.

Oudoin tekemäsi asia?

Outoo en mielestäni ole tehny, mutta vähä hassusti jotkut asiat menny 🙂 ja en tykkää toimiston kahvista, vaan juon kahvina pieniä aasialaisia pikakahvipusseja.

—-

Nimi:

Anni Koivisto

Tehtävä:

Hallituksen puheenjohtaja

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Parasta on ollut ehdottomasti tehdä töitä meidän kaikkien yhteisten asioiden eteen. On myös mahtavaa joskus huomata, että vaivannäöllä on merkitystä ja asioita voi muuttaa! Tietysti on myös ollut ihan huikeaa tutustua taas moniin uusiin ihmisiin, joista jää varmasti hyvät muistot loppuelämäksi.

Mikä oli haastavinta?

Ajankäyttäminen. Opiskelijakuntatoiminnassa tekeminen ei koskaan lopu kesken ja kehitysideoita riittää vaikka millä mitalla. Joskus olisi intoa tehdä vaikka mitä uutta, mutta sitten niihin ei riitä aika, koska myös pakollisia juoksevia asioita on hoidettava. Kiireessä joskus myös unohtaa kaikki arkirutiinit, kuten syömisen ja silloin esim. kaupoissa ilmaismaistiaisia tarjoilevat promotyypit ovat opkutoimijan paras ystävä.

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Muistoja on kyllä paljonkin ja niistä voisikin kirjoittaa vaikka kokonaisen kirjan! Ehkä tältä vuodelta muistelen kaikista eniten lämmöllä lukuvuoden avajaistapahtumaa torilla. Oli ihanaa päästä näkemään ekaa kertaa uusia (ja aika paljon vanhojakin) opiskelijoita yhdessä paikkaa ja päästä moikkaamaan kaikkia! Mikäs sen parempaa kuin vetää sen jälkeen letkajenkkaa ympäri toria Jukka Pojan tahtiin. Lukuvuoden avajaisista on muutenkin jäänyt joka vuodelta tosi hyvä fiilis!

Mottosi?

Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan. (Muumipappa)

Oudoin tekemäsi asia?

Joskus näissä hommissa päätyy vaikka minkälaisiin ihmeellisiin paikkoihin ja outoja juttuja on tapahtunut vuoden aikana paljonkin. Ensimmäisenä kuitenkin tulee mieleen eräs syksyinen iltapäivä, kun olimme ottamassa kuvia kampanjaani varten ja päädyin vaihtamaan useampaan otteeseen vaatteitani tuolla rannassa Palosaaren kampuksen lähellä. Kyllä se ainakin ohikulkijoiden mielestä oli varmasti outoa.

—-

Nimi:

Asta Syväoja

Tehtävä:

Hallituksen vapaa-aikavastaava

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Parasta oli ehkä se, että on saanu tutustua ihan huipputyyppeihin. Ja se, että ympärillä on ollu sellasia ihmisiä, joiden kanssa on saanu itkeä tai nauraa aina ku siltä on tuntunu. Ja ehkä se, että ei oo tarvinnu jonottaa bilelippuja.

Mikä oli haastavinta?

Haastavinta oli se, että vapaa-aikaa ei hirveesti ollu. Ja sillon ku oli, piti tehdä koulutehtäviä. Siitäki kuitenki selvittiin, eikä (ehkä) tehny ees tiukkaa!

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Näitä on niin paljo, mutta silti en muista yhtäkää. Ei vaan kaikki tapahtumat niin maalla kuin merellä ja se ku dallailtiin Annin kans pitkin Vaasan keskustaa eläinasut päällä ja saatiin ehkä muutama katse.

Mottosi?

En tiiä onko mulla mottoa mut sovitaan et se on vaan nauraminen.

Oudoin tekemäsi asia?

Oudosta en tiiä, mutta oon toastannu kolmet sitsit, mutta en oo ikinä sitsannu.

—-

Nimi:

Mikko Ojala

Tehtävä:

Edustajiston varapuheenjohtaja

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Parasta ehdottomasti on ollut työsuhde-etu eli kahvit toimistolla ja toisena sitten muiden opiskelijoiden edun ajaminen ja sen puolesta saatu tieto, mitä tuolla taustoissa oikeasti tapahtuu. Vai oisko nämä ollut sittenkin toistepäin? 😉

Mikä oli haastavinta?

Haastavinta on ollut selkeästi se, että toimiston pehmeiltä sohvilta on joutunut riuhtomaan itsensä väkisin irti, ettei ole nukahtanut ja jättänyt menemättä luennoille.

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Oliko meillä muka hauskaakin…? Ainakin mulla on ollut muiden hallituslaisten ja työntekijöiden kustannuksella. Siitä en tosin tiiä onko muilla ollu…?  🙂 Toimiston arjessa sattuu ja tapahtuu. 😉

Mottosi?

“Go with the flow”, “Elä hetkessä”

Oudoin tekemäsi asia?

Olin typerä ja join Jennyn tekemää boolia. Ja kun en ole yleensä typerä, niin se tekee tilanteesta oudon. 😛

—-

Nimi:

Pauli Meuronen

Tehtävä:

Selvitä hengissä (korjaus: edustajiston puheenjohtaja)

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Parasta oli se, että vaikka valmistuminen venähti (säälittävän puolen vuoden verran tosin) niin omasta luokasta erotessa kouluun jäi silti vaikka kuinka paljon hyviä kavereita aikaisemmilta vuosilta, eikä tuntunu mitenkään pahalta jäädä käymään koulua ylimääräiseksi ajaksi. Oli kiva käydä vielä aktiivin vuosi toista kertaa läpi osittain uuden porukan kanssa, jäi tosi hyviä muistoja!

Mikä oli haastavinta?

Palata käymään välillä koululla (RA), kun A-puoli on ollut jo pitkään suljettuna ja B-puoli vetelee viimeisiään ennen hoitoalan opiskelijoiden siirtymistä Palosaarelle. Me kuitenkin opiskeltiin vielä melkein suurin osa keskustassa kun alotin opiskelun!

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Kävin toiminnanjohtajan kanssa Leipiksellä pelaamassa beer pongia shoteilla

Mottosi?

JEEJEEJERRYCOTTON, kuka juo vanhaa maitoa

Oudoin tekemäsi asia?

Jonin kanssa käytiin Kroatiassa ECPD:n Youth Forumissa, eikä uskallettu yks ilta kaupungilla ruveta kunnolla juomaan kun ei tällainen jostain syystä kuulunut paikalliseen kulttuuriin, vaikka nuorella porukalla oltiinkin liikkeellä. Erottiin muusta porukasta ja mentiin hotellille dokaamaan ja kattomaan Bo Burnhamin showta tv:stä. Parhaita keskusteluja koko vuonna sinä iltana ja helkkarin järkevä tapa viettää iltaa kyseisen reissun kolmen päivän lomaosuudella (y)

—-

Nimi:

Joni Niemelä

Tehtävä:

Hallituksen kansainvälisyysvastaava

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Parasta on ollut päästä työskentelemään ihan huikeiden ihmisten kanssa ja päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri Suomen! Lisäksi tieto siitä, että aina kouluun tullessa voi mennä toimistolle ottamaan aamukahvi ja avautumaan haastavista koulu- tai hallitustehtävistä on helpottanut huomattavasti aikaisin heräämistä(vaikka siinäkin on ollut hieman haasteita :D).

Mikä oli haastavinta?

Haastavinta on ehdottomasti ollut ajankäyttö. Vuoden alkaessa sitä huomasi kuinka tulee buukattua kaikenlaiset tapaamiset päällekkäin jos niitä ei merkannut välittömästi kalenteriin. Kaikkien hallitushommien lisäksi piti kalenteriin ahtaa vielä kaikki oppitunnit ja näiden päälle piti vielä löytää aikaa tehdä kaiken maailman ryhmä- ja projektitöitä. Ainiin! Ja jossain kohtaa piti vissiin syödäkin? Siis muutakin kuin paniinia.

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Vuoden alussa lähdettiin hallitusevakkoon käymään asioita läpi ja perehtymään mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Pitkän päivän jälkeen piti nopeasti käydä poikien kanssa saunomassa. Reissu venähti vahingossa yli neljätuntiseksi sessioksi jossa käytiin inttijutuista lähtien kaikki läpi muutaman oluen voimalla.

Mottosi?

Ja näin paska lentää tuulettimeen

Oudoin tekemäsi asia?

Tein Kroatiassa ECPD:n Youth Forum-tapahtumalle sloganin, joka lähti Valkoiseen taloon asti!

—-

Nimi:

Tuomas Kaltiala

Tehtävä:

Sosiaalipoliittinen vastaava

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Parasta vuodessa oli ehdottomasti meidän työporukka! Oman hallitusporukan lisäksi pääsi tutustumaan niin moneen uuteen ihmiseen. Tämän vuoden aikana on päässyt osallistumaan myös niin moneen uuteen ja kiinnostavaan asiaan ettei kyllä pysy enää edes kärryillä.

Mikä oli haastavinta?

Itse olen erittäin huono aikatauluttamaan päiviäni ja heti vuoden alusta sen huomasikin, että siitä olisi ollut suuri apu. Kouluprojektien ja hallitustehtävien sovittaminen kalenteriin vaati kyllä aikaa, mutta lopulta sitä huomasi, että kyllä kaikki järjestyi niin kuin kuuluikin.

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Hauskimpia hetkiä on varmasti ollut sen enempää yksityiskohtiin menemättä Jyväskylässä saunassa tapahtunut laulutuokio.

Mottosi?

Mul on harkka ja meil on etkot

Oudoin tekemäsi asia?

Tutustunut suhteellisen järkevään Tamperelaiseen

—-

Nimi:

Niilo Hakoniemi

Tehtävä:

Koulutuspoliittinen vastaava

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Ehdottomasti ne lukuisat ihmiset joihin on päässyt tutustumaan vuoden aikana. Myös kaikki uudet asiat ja tehtävät mitä on saanut tehdä. On mahtava huomata vuoden jälkeen kuinka paljon on kehittynyt ja mitä kaikkea on oppinut.

Mikä oli haastavinta?

Aikataulujen sovittaminen oli kaikista haastavinta. En ole varmastikkaan vuoden aikana löytänyt tarpeeksi aikaa läheisille ja opiskelijakuntatoiminnan ulkopuolisille kavereille.

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Hmm, paljohan näitä on, mutta kun pitäisi nopeaa keksiä niin ei tuu ny yhtään mieleen. Sanotaan vaikka se kun pyörittiin Tukholmassa  muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien toimijoiden kanssa AMK-päivien yhteydessä.

Mottosi?

“Lähetään” tai “Ei ihme että oksettaa kun maha on täynnä oksennusta”

Oudoin tekemäsi asia?

En nyt ole tehnyt vuoden aikana varsinaisesti mitään outoa, mutta tuli tehtyä semmoisia asioita joita ei ehkä ajatellut tekevänsä vuoden aikana. Esimerkiksi kun mentiin Tuomaksen kanssa “piiloon” palosaaren kampuksen lähettyvillä spreiaamaan toimiston pöydän jalkoja mustaksi.

—-

Nimi:

Jenny Jokelainen

Tehtävä:

Hallituksen varapuheenjohtaja

Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Ehdottomasti ihmiset! Olen päässyt tutustumaan niin moneen mahtavaan tyyppiin ympäri Suomen! Tämän vuoden aikana olen löytänyt elämääni monta uutta hyvää ystävää. Tämän lisäksi on ollut hienoa huomata oman kiinnostuksensa kasvu sellaisia asioita kohtaan jotka eivät ennen tätä vuotta oikeastaan kauheasti hetkauttaneet.

Mikä oli haastavinta?

Hmm.. Monikin asia, mutta sillai hyvällä tavalla! Ehkä nyt pakko tässä sanoa ajankäyttö kun tätä kirjoittelen klo 0.51 yöllä todennäköisesti viimeisenä. Vuosi on lyhyt aika, mutta opittua on tullut paljon. Ihan ensimmäisenä piti opetella sanomaan ei, sillä kaikkea ei ehdi tekemään vaikka kuinka haluaisi.

Kerro joku hauska muisto kuluneelta vuodelta:

Näitä on paljon! Jos nyt jotain pitää valita niin SAMOKin tapahtumien yhteydessä pikkutunneille venyneet illanvietot muiden opku tyyppien kanssa. Yksittäisenä asiana tulee mieleen marraskuussa Mikkeliin tekemäni reissu. Yövyin reissulla jyväskyläläisen kollegan Tiian vanhempien luona satakuntalaisen kollegan Markon kanssa. Ihana reissu <3

Mottosi?

Mä en nyt keksi tähän mitään vaikka kauheasti haluaisin, että mulla olis motto.. Se todennäköisesti liittyisi jotenkin kukkahattutäteilyyn jos mulla olisi sellainen.

Oudoin tekemäsi asia?

Tätä oli tosi vaikea keksiä, koska tämän vuoden aika on tullut tehtyä niin paljon sellaisia asioita joita olisin vielä ennen VAMOK aktiiviutta pitänyt hyvin outona. Ehkä kuitenkin oudoin mun tänä vuonna tekemä asia on Tampereen Akateemisesti Sivistyneiden Gambinan Ystävien (TAkSiGaYs) kokoukseen osallistuminen. Eihän se mitenkään suoraan VAMOKiin liity, mutta niin vaan VAMOKin kautta tavatut ihmiset voi johdattaa hämmentäviin paikkoihin ::DD

Haluamme vielä yhteisesti kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivottaa oikein ihanaa joulua sekä onnellista uutta vuotta!

Terkuin, VAMOKin hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto 2016