Haalarit

Haalarit luovat yhteisöllisyyttä ja niistä pystyt tunnistamaan opiskelutovereitasi. Tämä korostuu varsinkin suuremmissa tapahtumissa, joissa on värikkäästi mukana moniväristä haalarikansaa, joiden joukosta on hauska bongailla oman koulun ja alan haalareita.

Haalareiden hankinta

 

Haalarit tilataan tutoreiden johdolla erikseen määrättyinä päivinä syksyllä ja keväällä. Tutorit ilmoittavat ryhmilleen sovituspäivästä, jolloin haalarit tilataan ja maksetaan. Hyvä koko haalareille on sellainen, että niiden alle mahtuu talvella lämmintä vaatetta.

 

Lisätietoa haalareiden hankinnasta saat omilta tutoreiltasi.

 

Hinnat

 

  • VAMOK jäsen 40€
  • Ei-jäsen 55€
Historiaa

 

Opiskelijahaalarikulttuuri levisi kunnolla Suomeen 80-luvulla. Tämä opiskelijakulttuurin muoto on lähtöisin Ruotsista, jossa haalareita käytettiin osana opiskelijoiden sitsikulttuuria. Suomessa opiskelijahaalareiden ensimmäisiä ilmentymiä ovat olleet 50-60 -lukujen vaihteessa Teekkarikylän rakentamisen yhteydessä rakennusinsinöörikillan opiskelijoiden hankkimat rakennustyömaahaalarit. Yleisesti haalarit ovat tulleet tunnetuksi Suomessa teekkarien kautta. Ammattikorkeakouluopiskelijat ovat omaksuneet haalarit osaksi näkyvää opiskelijakulttuuria.