Opiskelijalle

Haalarit

Haalarit ovat opiskelijan ”työasu” kun puhutaan opiskelijaelämästä. Haalarit ovat helppo ratkaisu tapahtumaan kuin tapahtumaan opiskelijan lähtiessä pitämään hauskaa; oli sitten kyseessä oman opiskelijakunnan tai ainejärjestön järjestämää menoa tai valtakunnallinen opiskelijatapahtuma. Haalareiden kanssa ei tarvitse varoa parhaimpien bilevaatteiden sotkeutumista vaan jokainen likatahra on merkki hyvästä opiskelijaelämästä.   Haalareihin voi kerätä opiskelujen aikana haalarimerkkejä hankkimalla niitä VAMOKilta, ainejärjestöiltä tai osallistumalla erilaisiin paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelijatapahtumiin.  

Haalareiden hankinta

  Haalarit tilataan tutoreiden johdolla erikseen määrättyinä päivinä syksyllä ja keväällä. Tutorit ilmoittavat ryhmilleen sovituspäivästä, jolloin haalarit tilataan ja maksetaan. Hyvä koko haalareille on sellainen, että niiden alle mahtuu talvella lämmintä vaatetta.   Lisätietoa haalareiden hankinnasta saat omilta tutoreiltasi.  

Hinnat

 

  • VAMOK jäsen 40€
  • Ei-jäsen 55€

 

Historiaa

  Opiskelijahaalarikulttuuri levisi kunnolla Suomeen 80-luvulla. Tämä opiskelijakulttuurin muoto on lähtöisin Ruotsista, jossa haalareita käytettiin osana opiskelijoiden sitsikulttuuria. Suomessa opiskelijahaalareiden ensimmäisiä ilmentymiä ovat olleet 50-60 -lukujen vaihteessa Teekkarikylän rakentamisen yhteydessä rakennusinsinöörikillan opiskelijoiden hankkimat rakennustyömaahaalarit. Yleisesti haalarit ovat tulleet tunnetuksi Suomessa teekkarien kautta.   Ammattikorkeakouluopiskelijat ovat omaksuneet haalarit osaksi näkyvää opiskelijakulttuuria.

Opiskelijalehti Nivaska


VAMOK julkaisee opiskelijalehti Nivaskaa kerran vuodessa. Lehti painetaan kesällä, jolloin se lähtee kaikille Vaasan ammattikorkeakoulun uusille opiskelijoille kotiin ennen koulun alkua.

 

Koulun alkaessa lehti on jaettavana painettuna myös koululla, jolloin myös muut kuin ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat sen luettavakseen.

 

Ja mikäli lehteä ei syystä tai toisesta saa fyysisesti käsiinsä, on se mahdollista lukea myös sähköisesti alta: