Edustajistovaalit

Edustajistovaalit

Edustajistovaalit pidetään kerran vuodessa marraskuussa. Edustajistovaaleissa opiskelijakunnan jäsenet voivat halutessaan asettua itse ehdolle sekä äänestää, kenet haluavat seuraavan vuoden edustajistoon. Edustajiston jäsen osallistuu opiskelijakunnan päätöksentekoon kalenterivuoden ajan.

 

Alat kuulla edustajistovaaleista ensimmäisen kerran jo syyskuun loppupuolella, kun VAMOK julkaisee vaalikuulutuksen. Tämän jälkeen kuka tahansa opiskelijakunnan jäsen voi perustaa vaaliliiton tai liittyä sellaiseen. Näet todennäköisesti käytävillä eri tutkintonimikkeitä, poliittisia- tai muita näkemyksiä edustavia opiskelijoita rekrytoimassa muita oman liittonsa ehdokaslistaan. Saatat itsekin kuulua näihin ihmisiin!

 

Muttei mennä asioiden edelle! Mikäli et ole aikaisemmin kuullutkaan edustajistovaaleista, aloitetaan lyhyesti edustajistosta. Edustajisto koostuu siis 20 opiskelijakunnan jäsenestä, jotka tekevät päätöksiä koko muun opiskelijakunnan puolesta. Toisin sanoen opiskelijakunnan jäsenet siis valitsevat keskuudestaan ne henkilöt, joiden luottavat parhaiten ajavan omaa etuaan. Kyse on siis suuresta kunniasta ja vastuullisesta tehtävästä, sillä mikäli pääset edustajistoon, puhut noin 1600 muun opiskelijan äänellä jokaisessa kokouksessa johon osallistut!

 

Tarkoitus ei ollut kuitenkaan pelotella. Edustajiston jäsenen ei tarvitse välttämättä tuntea opiskelijakuntatoimintaa etukäteen pärjätäkseen tehtävässään. Riittää, kun olet kiinnostunut ajamaan opiskelijoiden etua ja varaat edustajiston jäsenen tehtävään riittävästi aikaa. Päätettäviä asioita esittelee hallitus ja edustajistossa on 19 muutakin ihmistä, joiden kanssa pääset keskustelemaan asioista ja opettelemaan uutta tehtävääsi. Tämän helpommin et vastuullista järjestöaktiivin tehtävää pääse oppimaankaan! Kokouksia on noin kerran kuukaudessa, minkä lisäksi edustajiston suuria päätöksiä usein edeltää iltakoulu, jotta jäsenillä on riittävästi aikaa perehtyä uusiin asioihin.

 

Mikäli kiinnostuit, voit perehtyä tarkemmin edustajistoon ja sen päätäntävallassa oleviin asioihin täällä http://www.vamok.fi/opiskelu/toiminta-vamok/edustajisto.html.

Vaaliohjesääntö on nähtävillä VAMOKin nettisivuilla (kts. liitteet alhaalla) ja toimistolla.

 

Vaalilautakunnan puheenjohtajana vuonna 2017 toimii Juuso Hautala, ja vaalilautakunnan varsinaisia jäseniä ovat Anna Viljanen, Herkko Hanhikoski, Annika Kuusela ja Juha Väisänen. Varajäseninä toimivat Teemu Oksanen, Aija Hokkanen ja Mari Mäkynen.

VAMOKin edustajistovaalien 2016 tulokset

 

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOKin edustajistovaalien äänestulos on nyt selvillä. Ääniä annettiin yhteensä 409 kappaletta, äänetysprosentin ollessa 24.85% (2015, 27.68%).

 

Vuoden 2017 edustajistoon valittiin seuraavat henkilöt: