Häirintäyhdyshenkilöt

Älä kiusaa HEI!

Kiusaamisesta korkeakouluissa ei juurikaan puhuta. Mikä on jo sinänsä outoa, koska jo 2008 korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa tuli esiin, että jopa neljännes opiskelijoista oli kokenut kiusaamista. Kuulostaako reilulta? Omasta mielestäni tämä on kaukana reilusta!

Eniten kiusaamista tutkimuksen mukaan kokivat ammattikorkeakoulussa opiskelevat naiset (7,5 %). Käykö oikeastaan kenelläkään meillä mielessä, että opettajatkin saattavat kiusata? Helposti unohdamme, että tämäkin on mahdollista.

Mikä on sen raadollisempaa, kuin kohdata kiusaamista, sellaisen ihmisen taholta, jonka odottaisi olevan puolueeton? Miksi me aikuiset ihmiset kiusaamme toisia, ja emme hyväksy sitä tosiasiaa, että kaikki me olemme erilaisia. Emme ole kaikkien kanssa ylimpiä ystäviä, mutta toimeen täytyisi silti tulla.

VAMOKilla on häirintäyhdyshenkilöt, jotka auttavat silloin, kun et tiedä kenen kanssa asiasta puhuisit. Häirintäyhdyshenkilöt ohjaavat sinne mistä apua löytyy, silloin kun sitä tarvitaan.

Häirintäyhdyshenkilöt toimivat täysin luottamuksellisesti, mutta voivat myös ottaa asian puheeksi asiaan kuuluvien henkilöiden kanssa, jos annat siihen luvan. Häirintäyhdyshenkilöt eivät kuitenkaan ole psykologeja, joten terapiaa he eivät tarjoa. Kiusaamista ja häirintää kaikissa muodoissaan ei saisi korkeakoulumaailmassa esiintyä, joten lähdetään muuttamaan maailmaa yksi opiskelija kerrallaan.

Häirintäyhdyshenkilöt saat kiinni osoitteista:

hairintatytto@vamok.fi & hairintapoika@vamok.fi