Opiskelijakulttuuri

Haalarit

Haalarit

Opiskelijahaalarit

Haalareiden kanssa ei tarvitse varoa parhaimpien bilevaatteiden sotkeutumista vaan jokainen likatahra on merkki hyvästä opiskelijaelämästä.   Haalareihin voi kerätä opiskelujen aikana haalarimerkkejä hankkimalla niitä VAMOKilta, ainejärjestöiltä tai osallistumalla erilaisiin paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelijatapahtumiin.

1980-luvulla Suomeen kunnolla levinnyt haalarikulttuuri on nykyään merkittävimpiä opiskelijastatuksen symboleja. Opiskelijat värikkäine haalareineen ovat tuttu näky monessa kaupungissa ja varsinkin Vaasassa, jossa yksi viidesosa kaupungin asukkaista on korkeakouluopiskelijoita. Haalareita voi pitää lähes missä tahansa opiskelijatapahtumassa, niin Vaasassa kuin ympäri Suomea. Haalareihin liittyy myös oleellisesti haalarimerkit, joita voi sekä ostaa että saada erilaisista tapahtumista ja suoraan opiskelijakunnilta. Haalareiden väri vaihtelee usein opiskellun alan mukaan, ja näin on myös Vaasan ammattikorkeakoulussa. Esimerkiksi tekniikan alan opiskelijoilla on mustat haalarit, liiketalouden opiskelijoilla vihreät, sosiaalialan opiskelijoilla keltaiset ja sairaanhoitajaksi tai terveydenhoitajaksi opiskelevilla valkoiset.

Haalarit tilataan tutoreiden johdolla erikseen määrättyinä päivinä syksyllä ja keväällä. Tutorit ilmoittavat ryhmilleen sovituspäivästä, jolloin haalarit tilataan ja maksetaan. Hyvä koko haalareille on sellainen, että niiden alle mahtuu talvella lämmintä vaatetta.  Lisätietoa haalareiden hankinnasta saat omilta tutoreiltasi.

Hinnasto

  • Haalarit / Jäsen 40€
  • Haalarit / Ei-jäsen 55€