Opiskelijakulttuuri

Tapahtumat

Tapahtumat

Tapahtumamme:

Teemabileet

Teemabileet on perinteiset yökerhossa järjestettävät juhlat, joissa on useimmiten erityinen teema. 

Sitsit

Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat tai lauluillat ovat vuosijuhlia pienemmät ja vähemmän muodollisia tapahtumia. Sitseillä vieraat kokoontuvat pitkien pöytien ääreen nauttimaan lämpimän aterian sekä juomia ja laulamaan perinteisiä opiskelijalauluja. Sitseilläkin on kuitenkin tiettyjä sääntöjä, joilla varmistetaan illan sujuva kulku kaikkien osalta. Esim. vessassa käydään vain tauoilla ja ohjelmanumeroiden ja puheenvuorojen aikana ollaan hiljaa. Sitsejä järjestetään tavallisesti 2-3 lukuvuodessa.

Sitsien lauluvihko

Olutpialaiset

Näistä kemuista puhutaan vielä pitkälle kevääseen. VAMOK järjestää joka vuosi perinteisesti syyskuussa ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kastetilaisuuden, joka pitää sisällään rastiradan Vaasan Hietasaaressa.

Luokkien on kehitettävä itselleen teema, laulu ja kannustushuuto, joita huudellaan toisille luokille vielä pikkujoulubileissä. Paras luokka totutusti palkitaan!

Rastiradan tehtävät vaihtuvat vuosittain, mutta silti joka vuosi tiimihenkeä tarvitaan. Rastiradan jälkeen on tietysti vuorossa jatkobileet.

Vaasanpuistikon Appro
Kevään saapumisen varma merkki on Vaasanpuistikon appro (kavereiden kesken VaPu appro). Perinteisiltä VaPu approilta on hyvä hakea alkulämmöt, sillä tästä tapahtumasta alkaa Vaasan ammattikorkeakouluopiskelijoiden vapun vietto.

Approilla kierretään Vaasan keskusta-alueen ravintoloita ja kerätään leimoja tutkintopassiin. Vaasanpuistinkon approilla voi suorittaa yhteensä neljä tutkintoa: Approbatur (8 leimaa), Cum Laude (10 leimaa), Laudatur (12 leimaa) ja Tohtori (15 leimaa). Tarvitset jokaista suoritettavaa tutkintoa varten oman leimapassin ja tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä.

Suoritettuja tutkintoja juhlitaan approjen jälkeen Leipätehtaalla.

Haalarihölkkä
Marraskuussa koittaa uusien opiskelijoiden juhlapäivä, kun ennen Triangeli-risteilyä saapuvat myös uusille opiskelijoille haalarit. Sen kunniaksi VAMOK järjestää virallisen haalarikasteen uusien opiskelijoiden uniformujen kunniaksi.

Haalarihölkän aikana kierretään ympäri Vaasaa kokoontuen paikkaan X, jossa lausutaan yhteen ääneen haalarivala, jotta jokainen opiskelija varmasti tietää, miten haalareiden kanssa tulee käyttäytyä ja mitä seuraa jos sääntöjä rikkoo!

Perinteisesti Haalarihölkkä järjestetään päivää ennen Triangelia, joten näistä kemuista on hyvä hakea vauhtia bussimatkalle Turkuun.

Vuosijuhlat

Vuosijuhlissa juhlitaan esimerkiksi VAMOKia tai aineyhdistystä ykköset päällä. Vuosijuhlien pukukoodi on yleensä frakki tai tumma puku ja naisilla täyspitkä iltapuku tai cocktailmekko.Vuosijuhlilla käyttäydytään juhlaetiketin mukaisesti, mikä ei poissulje hauskanpitoa.

Ennen varsinaista pääjuhlaa ohjelmaan voi kuulua kutsuvieraille järjestettävä tilaisuus, jonka aikana eri organisaatiot esittävät tervehdyksensä ja luovuttavat lahjoja. Tervetuliaismaljan jälkeen alkaa kolmen ruokalajin ruokailu, jonka aikana pöydistä kajahtavat äänekkäät snapsilaulut. Tapahtuman vie läpi seremoniamestari, jonka tehtävänä on pitää järjestyksestä yllä. Illan aikana kuullaan myös puheita sekä nautitaan erilaisista esityksistä. Viimeisen ruokalajin ja ohjelman jälkeen siirrytään jatkoille.

Triangeli-risteily

VAMOK järjestää vuosittain Triangeli-opiskelijaristeilyn yhteistyössä seuraavien toimijoiden kanssa:

  • Centrian ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Copsa
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMO
  • Seinäjoen opiskelijapalvelut Oy
  • Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakko

Risteilylle osallistuu siis opiskelijoita Vaasasta, Kokkolasta, Seinäjoelta, Porista ja Raumalta.

Risteilyn teema vaihtelee vuosittain ja mitään näin hauskaa et voi kokea kuin lähtemällä mukaan.

Tsekkaa lisätietoa risteilyn virallisilta nettisivuilta.

Pubivisat

VAMOK järjestää Leipätehtaalla kuukausittain pubivisan, jossa etsitään Vaasan opiskelijayhteisön besserwisseriä. Visassa haastetaan opiskelijoiden yleistietämys ja musiikkituntemus. Pubivisat ovat lähtökohtaisesti joukkuelajeja ja VAMOKin visa-tapahtumiin voi osallistua maksimissaan neljän hengen joukkueella.

Aiheina pubivisassa on kaikki ajankohtainen sekä nippelitietoa lähes joka osa-alueelta. Musiikkikysymyksissä käsitellään tämän päivän kuumia hittejä, TV- ja elokuvien tunnusmusiikkia sekä vanhempia klassikoita.

Jalkapallo-turnaus

VAMOK järjestää keväisin maksuttoman jalkapalloturnauksen, mihin kaikki opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan.

Turnaukseen kerätään oma kahdeksan hengen joukkue ja pelitapana on leikkimielinen haalarijalkapallo.

Turnauksessa on myös oheistoimintaa, joten tapahtumaan kannattaa saapua paikalle vaikka ei osallistuisi jalkapallon pelaamiseen.