KANNANOTTO: Suomen Hallitus petti opiskelijat. Taas.

Artikkeli

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK on pöyristynyt hallituksen kehysriihen päätöksestä siirtää opiskelijat asumistuen piiristä opintotuen asumislisään. Nämä lyhyen aikavälin säästöt tehdään Suomen tulevaisuuden kustannuksella. Ehkä korkeakoulutus on tulevaisuudessa vain hyvätuloisten nuorten etuoikeus.

Kuinka Suomen hallitus kehtaa pettää opiskelijat kerta toisensa jälkeen? Jäädytitte opintorahan indeksikorotukset, heikensitte asumistukea ja lopuksi päätitte, että emme ansaitse asumistukea enää ollenkaan.

KOSKA VITTU RIITTÄÄ?

Asumislisä on käytettävissä vain opintotukeen oikeuttavilta kuukausilta ja tämä lisää opiskelijoiden toimeentulon epävarmuutta. Tämä näkyy niin opiskelijoiden mielenterveydessä, kuin kasvaneen toimeentulotuen tarpeessa varsinkin kesäkuukausina. Siirto kiihdyttäisi myös opiskelijoiden nykyistä velkaantumista, sillä opiskelijat eivät ole oikeutettuja toimeentulotukeen ennen opintolainan nostamista. 

Hallituksen edelliset leikkaukset kohdistuivat vahvasti nuoriin ja opiskelijoihin ja on kohtuutonta, että opiskelijat joutuvat taas leikkausten kohteiksi. Maamme koulutustason nostaminen vaatii hyvinvoivia opiskelijoita, jotka voivat keskittyä päätoimiseen tehtäväänsä – Opiskeluun.

Lisätiedot:

Otto Mäkiniemi

Hallituksen puheenjohtaja, VAMOK

puh. 0505863625

puheenjohtaja@vamok.fi

Jimi Oosi

Edunvalvontavastaava (Hyvinvointi), VAMOK

puh. 0403500396

hyvinvointi@vamok.fi